Assen geeft ruimte!

De zomervakantie is begonnen! We merken dat direct in de stad. We krijgen signalen van ondernemers dat ze veel toeristen in de zaak krijgen. Het lijkt een beetje aan te trekken en dat zou heel mooi zijn. Het gat dat geslagen is de afgelopen maanden als gevolg van corona is diep en is niet zomaar dichtgelopen.


Vanuit Vaart in Assen zijn we de afgelopen weken heel druk geweest met onze zomerprogrammering, binnen de kaders die we nog steeds hebben vanwege het coronavirus. Doel van deze zomerprogrammering, die breed gedragen tot stand is gekomen in denktanks, overleggen en brainstormsessies, is Assen positief op de kaart te zetten. Met een aantrekkelijk programma en een goede communicatie willen we zoveel mogelijk mensen op een veilige manier ontvangen en laten verblijven.


Meer fietsparkeerplekken

In het kader van Assen geeft ruimte en de vernieuwing van het Koopmansplein hebben we samen met de gemeente gezocht naar extra fietsparkeerplekken om onze bezoekers goed te kunnen faciliteren. Zo komen er fietsparkeervakken op de kop van de Kruisstraat. En de capaciteit bij DNK en achter de Hema wordt uitgebreid.


Ruimte voor vermaak; de zomerprogrammering

Naast de bestaande programmering van veel organisaties en instellingen, hebben we vanuit Vaart in Assen en Cultureel Hart Assen een aanvullend programma gedurende de vakantieweken. Iedere woensdag en zaterdag tot 30 augustus is er in de binnenstad vermaak aanwezig. Variërend van stoepkrijten, springkussens, ballonnen clowns, workshops tot spelen met water. Daarnaast wordt er door Cultureel Hart Assen aanvullend een cultuurprogramma gedraaid in de Gouveneurstuin, met muziek, dans en theater. Vanaf heden is er ook in en rondom de Kop van de Vaart van alles te doen op het water. Kijk voor het volledige programma op www.assengeeftruimte.nl. Alle activiteiten zijn met inachtneming van de geldende RIVM maatregelen opgenomen in de programmering.


Iedere woensdag, gratis pendeldienst Assen geeft ruimte

Vanaf woensdag 22 juli rijdt de gratis pendelbus van Assen Geeft Ruimte langs 15 verschillende logiesverstrekkers en campings in Assen en de regio. De bus is herkenbaar aan het logo en kan gratis gebruikt worden van en naar Assen door bezoekers. Met halteborden, posters en flyers wordt bij de campings en logiesverstrekkers de dienstverlening gecommuniceerd. De bus rijdt op drie routes in de ochtend naar Assen toe en in de middag weer terug. De halte in de binnenstad is achter de Hema.

Gratis Assen geeft ruimte stadsspeurtocht voor bezoekers

Voor onze bezoekers maakten we in de vorm van een pocketsize BooQi een stadsspeurtocht. Deze speurtocht, die ook in het Duits verkrijgbaar is, verspreiden we met een oplage van 20.000 onder 80 adressen in de regio (campings, hotels) en bij alle ondernemers in de binnenstad. Ze worden geleverd in een handige dispenser per 50 stuks, die je zo op de toonbank kunt plaatsen! Heb je de BooQi’s niet gekregen of zijn ze op? Bij de VVV aan de Markstraat zijn ze af te halen.


Gastdames en -heren gedurende de zomerweken

Gedurende de zomerweken blijven onze inmiddels bekende gastdames en -heren aanwezig in de binnenstad. Om mensen de weg te wijzen, vragen te beantwoorden en voor een hartelijk en vriendelijk welkom. Ze worden op de woensdag en zaterdag ingezet op de warenmarkt, de Markt met de terrassen, in de winkelstraten en rondom het vermaak programma. Daarnaast delen de gastdames en -heren onze vermaak flyer uit.


Totale campagne Assen geeft ruimte

Activiteiten organiseren is leuk en goed voor de stad, echter zonder promotie en communicatie weet natuurlijk niemand ervan! Daarom zetten we naast alle activiteiten in op een stevige promotiecampagne. Dat bestaat uit verschillende onderdelen: online via het vernieuwde platform Dit is Assen (vanaf 1 augustus live), de url , de video’s en offlline via A0 borden in de regio (Westerveld, Midden Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, AA en Hunze, Assen) langs de doorgaande wegen en posters, flyers en dranghekdoeken in de binnenstad. Daarnaast zijn dezelfde posters en flyers ook te vinden op 80 locaties buiten Assen. Eerder hebben we spandoeken op 30 locaties in de binnenstad gehad, echter door een constructiefout en te zwakke kabels hebben we deze moeten verwijderen. Interesse in een doek (ca. 0,8 x 4 mtr, pvc met ringen)? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Corona checklist voor evenementen
Vorige

Corona checklist voor evenementen

Laat een reactie achter
Voor een evenement in de 1,5 meter samenleving is...
Lees Verder
Tóch nog zomerprogramma in Assen!
Volgende

Tóch nog zomerprogramma in Assen!

Laat een reactie achter
Trots dat we dit nog voor elkaar hebben kunnen bok...
Lees Verder