Brief van wethouder Pauwels; Binnenstad Assen klaar voor versoepelingen coronamaatregelen

Geachte heer/mevrouw,


Zoals u weet heeft het Rijk de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Vanaf maandag 1 juni mogen cafés, restaurants en culturele instellingen weer gasten ontvangen. We zijn erg blij dat de we de eerste, voorzichtige stappen uit deze crisis kunnen zetten. We zijn echter nog niet van het virus af. We moeten nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden en drukte vermijden. Dit vraagt om aanpassingen in de binnenstad. We willen ruimte maken om bezoekers op een gastvrije en veilige manier te kunnen ontvangen. In deze brief informeren wij u over de aanpassingen.


Ruimte voor terrassen
De horecaondernemers hebben in overleg met de gemeente plannen gemaakt voor de uitbreiding van hun terrassen. Dat is nodig om een redelijk aantal gasten te kunnen ontvangen en tegelijkertijd voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Met ingang van 1 juni mogen de terrassen op basis van de gemaakte afspraken open. De horecaondernemers ontvangen een schriftelijke bevestiging van de afspraken.


Ruimte voor voetgangers
We verwachten dat het door de versoepeling van de maatregelen drukker wordt in de binnenstad. Om bezoekers in staat te stellen voldoende afstand te houden hebben we meer ruimte nodig, zeker nu de terrassen groter worden. Daarom willen we op een aantal plekken in de binnenstad de rijbaan gebruiken voor voetgangers. Op die plekken mag dan niet worden gefietst. Op hele drukke of krappe plekken- zoals de warenmarkt en de horeca rond de Markt- gaan we nog een stapje verder, daar mag de fiets ook niet aan de hand worden meegenomen.


Meer details
De aanpassingen hebben betrekking op delen van de binnenstad en gelden op verschillende momenten van de week. Bovendien hebben de aanpassingen ook gevolgen voor bijvoorbeeld de bevoorrading, afhaal- en bezorgdiensten en het toezicht op de veiligheid. Een gedetailleerd overzicht van de aanpassingen vindt u www.assen.nl. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Periode
Alle aanpassingen zijn in eerste instantie van kracht tot 1 september 2020. De verwachting is dat het Rijk dan nieuwe richtlijnen voor de bestrijding van de coronacrisis presenteert. Wij zullen ons beleid daar dan op aanpassen. Mocht het Rijk eerder met nieuwe versoepelingen komen, dan zullen wij ons beleid uiteraard ook eerder aanpassen.


Experimenteren
De coronacrisis is voor ons allemaal nieuw. We proberen een goede balans te vinden tussen gastvrijheid en veiligheid. Daarvoor werken we samen met Vaart in Assen. Wekelijks overleggen we over het effect van de aanpassingen. Als het kan schalen we af en als het moet schalen we op. We willen daarom graag alle signalen van bezoekers en ondernemers ontvangen. Valt u iets op, mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Met vriendelijke groet,


Namens het college van burgemeester en wethouders,

Mirjam Pauwels
Wethouder Economische Zaken & Binnenstad

Coronamaatregelen voor winkeliers
Vorige

Coronamaatregelen voor winkeliers

Laat een reactie achter
Corona raakt ons allemaal. Om het virus zoveel mog...
Lees Verder
Tegemoetkoming Vaste Lasten
Volgende

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Laat een reactie achter
Hoort jouw onderneming bij die sectoren die het me...
Lees Verder