Bruisend openingsweekend Sprezzatura

Van 2 juni tot en met 3 november 2019 schitteren meer dan zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) van het Drents Museum. Niet alleen het Drents Museum, maar de hele Asser binnenstad ademt vanaf 2 juni vijf maanden lang Italië. Vaart in Assen organiseert in samenwerking met het Drents Museum en andere betrokkenen in de binnenstad allerlei evenementen en acties, waaronder een feestelijk openingsweekend met de onthulling van de Asser Rialtobrug. 


Programma openingsweekend 
Op zondag 2 juni opent de tentoonstelling voor publiek en wordt de Rialtobrug op de Kop van de Vaart onthuld. Vanaf 11.00 uur wordt de binnenstad van Assen met muziek en theater in Italiaanse sferen gebracht: 


Diverse activiteiten van 11.00 - 13.00 uur
Puellae Strijkkwartet, Romeo & Julia op Stelten (Straattheater),De Italianen (Straattheater). Locatie: Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum)


De processie 13.00 - 13.15 uur
Onder begeleiding van muziek en theater lopen we in processie naar de Rialtobrug: van Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum) naar de Kop van de Vaart


Onthulling Asser Rialtobrug van 13.20 -13.50 uur
Activiteiten: Carina Vinke (Operazangeres), Gratis Italiaans ijs


Overige activiteiten
Op zaterdag 1 juni barst de Art Explosion los. Vijftig kunstenaars bieden hier betaalbare kunst, workshops voor jong en oud, boeken, curiosa, eten en drinken, muziek en theater. Ook komt die dag de TT Tocht langs de TT-route van 1925 aan in Assen. Op zondag 2 juni start de elfde editie van de Asserstadsloop en is het tijd voor verwondering en fantasievolle theatervoorstellingen bij Art of Wonder in de Gouverneurstuin. 

Gezocht: wit, rood en groen wasgoed
Vorige item

Gezocht: wit, rood en groen wasgoed

Voor de nieuwe tentoonstelling Sprezzatura brengen...
Read More
Binnenstadsborrel
Volgende item

Binnenstadsborrel

De volgende binnenstadsborrel is op woensdag 28 au...
Read More