Parade Día de Muertos

BINNENSTAD ASSEN VIERT DÍA DE MUERTOS MET PARADE EN EXPOSITIE


Dinsdag 2 november viert Assen de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Dit vanwege de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum van de Mexicaanse kunstenares en icoon Frida Kahlo.

Samen met het Drents Museum en andere culturele partners organiseren we een feestelijke optocht met muziek, dans en theater . Praalwagens, dansers en danseressen, Mariachi band, circus Bombari, DJ, Mexicaanse tuktuk en prachtige steltlopers trekken tussen 16.30 en 17.30 uur door de binnenstad. De route start bij DNK en loopt via Weierspoort, Koopmansplein, Gedempte Singel, Noordersingel, Brinkstraat en eindigt op de Brink. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang van de parade. Hierdoor kan het zijn dat (doorgaand) verkeer even moet wachten. Op de Brink zijn tot 15 november  de opvallende herdenkingsaltaren met vrolijke schedels en skeletten van de leerlingen van scholengemeenschap CS Vincent van Gogh te zien.


Wil je ook een herdenkingsaltaar of vrolijke schedel/skelet in je etalage? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Día de Muertos

In Mexico is de dag van de doden, Día de Muertos, een feestelijke aangelegenheid. De doden worden op deze dag, dinsdag 2 november, geëerd en het leven wordt gevierd. Vanwege de belangrijke rol van de Mexicaanse cultuur in het werk en het leven van Frida Kahlo organiseert het Drents Museum in samenwerking met de culturele partners en Vaart in Assen deze parade. 


Parade

Iedereen mag meelopen met de parade. Inwoners kunnen zich om 16.00 uur verzamelen voor de ingang van DNK, in een kleurrijk Día de Muertos-outfit of bijvoorbeeld met een versierd masker.

Op www.ditisassen.nl vind je verschillende maskers die je thuis kunt uitprinten en versieren. De maskers zijn ontwikkeld door Pirmin Rengers in samenwerking met ICO, Partner in Kunst & Cultuur’.

Resultaten marketingactiviteiten
Vorige

Resultaten marketingactiviteiten

Laat een reactie achter
De stadscampagnes en alle bijhorende marketingacti...
Lees Verder
Binnenstad Assen in winterse sferen
Volgende

Binnenstad Assen in winterse sferen

Laat een reactie achter
Vanaf 3 december barst het winterprogramma in de b...
Lees Verder