Viva la Frida!

Viva la Frida!

Frida is coming! We hebben het er al lang over, maar 8 oktober gaat het dan echt gebeuren; dan opent in het Drents Museum de expositie Viva la Frida! 

Frida Kahlo heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten met haar gedurfde gevoel voor schoonheid en haar idealen over gelijkheid voor iedereen. Hoewel haar leven grotendeels bepaald werd door tegenslag, wist ze haar pijn en emotionele strijd om te zetten in kracht en creativiteit. Overal ter wereld haalt jong en oud nog altijd veel kracht en inspiratie uit haar kunst en levensverhaal. Frida's strijd voor gelijkheid en empowerment is nog steeds actueel en krijgt in de tentoonstelling en in het bijbehorende randprogramma extra aandacht. De tentoonstelling kan voor inclusieve doelgroepen in de stad Assen van extra betekenis zijn. Internationaal hoog aangeschreven en voor velen een bron van inspiratie. We verwachten daarom ook veel extra bezoekers hierdoor. Frida zal ook in onze binnenstad zichtbaar worden. In samenwerking met het Drents Museum werken we aan de volgende zaken:

- Banieren en vlaggetjes die het straatbeeld sieren.

- Etalagepakket met stickers, poster en vlaggetjes voor in etalages/zaken

- Icoon in de binnenstad als symbool voor de expositie

- Muurschilderingen op diverse locaties

- Een parade tijdens Dia de Muertos (2 november)

Daarnaast organiseert het Drents Museum zelf zaken rondom de expositie voor onder andere jongeren (Fiesta de Frida) en scholieren.

Heb je zelf ideeën of plannen rondom Frida Kahlo, laat het ons weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we je initiatief mee in de communicatie.

Gastvrije toiletten Assen
Vorige

Gastvrije toiletten Assen

Laat een reactie achter
Donderdag 19 augustus van 15.00 uur tot ongeveer 1...
Lees Verder
Terugblik zomervermaak 2021
Volgende

Terugblik zomervermaak 2021

Laat een reactie achter
Vanaf 3 juli tot en met 4 september was er iedere ...
Lees Verder